Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Sista minuten-resor till Spanien – Kanarieöarna och Mallorca


Lämna stress och kyla hemma och ta en sista minuten-resa till härliga Kanarieöarna eller Mallorca. Ta del av vår guide för att lära dig mer om hur du hittar en billig sista minuten-resa och läsa om de mest populära destinationerna i Spanien.

sista minuten spanien
Ta en sista minuten-resa och njut av exempelvis härliga Gran Canaria.

Plötsligt sugen på att komma bort ett tag, och njuta av lite varmare temperaturer? Vi hjälper dig! Spanien är ett optimalt resmål att välja för en charterresa, och när det gäller sista minuten-resor finns det ett brett utbud till flera destinationer. Mest populärt är det att resa till Kanarieöarna eller Mallorca. Men vilken destination ska man välja? Och hur kommer man undan så billigt som möjligt? Här kan du läsa allt om att sista minuten-resor till soliga Spanien.

Sista minuten till Spanien – välj TUI, Ving eller Apollo

För det första gäller det att vara uppmärksam på att en sista minuten-resa kan betyda flera olika saker. De två vanligaste alternativen är att du bokar flyg och specificerat boende, eller flyg och ospecificerat boende. Såklart är det mest bekvämt att veta var någonstans du ska bo – om du reser ospecificerat kan du ibland hamna en bra bit utanför semesterorterna.

För livsnjutaren! Extra bekvämt blir det om du väljer en sista minuten-resa som även är all inclusive – förutom flyg och boende ingår då även måltider.

Om du är sugen på att ta en charterresa till Spanien i sista minuten kan du vända dig till charterbolag som TUI, Ving och Apollo. Vilka resmål som erbjuds varierar lite mellan de olika resebolagen, men oavsett vilket du väljer hittar du allra flest resor till Kanarieöarna och Mallorca. Genom att besöka länkarna nedan kommer du direkt till respektive charterbolags sida för sista minuten-resor till Spanien. Här kan du enkelt jämföra utbuden för att hitta den bästa möjliga resan.

Populära sista minuten-destinationer – Kanarieöarna och Mallorca

Gran Canaria – storfavorit bland Kanarieöarna

Att flera av Kanarieöarna dominerar när det gäller sista minuten-resor är kanske inte så konstigt. Här hittar du fint väder och behagliga temperaturer under större delen av året – det är framför allt populärt att resa hit under vinterhalvåret och lämna kyla och mörker hemma. Mest omtyckt bland Kanarieöarna är förmodligen Gran Canaria och många som reser hit väljer att bo i turistorter som Playa del Inglés, Maspalomas och Puerto Rico. Samtliga ligger längs öns sydkust och bjuder på härliga stränder och gott om badmöjligheter.

Välj charterklassikern Mallorca

Ett av våra mest omtyckta charterresmål ända sedan 1950-talet är Mallorca, och hit reser du med fördel såväl med familjen som med kompisgänget. När du flyger till Mallorca landar du i huvudorten Palma – en charmig liten stad som trots sin storlek bjuder på storstadskänsla. Här kan du stanna och njuta av din semester. Vanligt är dock att man istället beger sig till någon av semesterorterna som kantar Mallorcas kust. För dig som reser med barn hittar du den optimala destinationen på den nordöstra kusten i form av Alcúdia. Här hittar du långgrunda sandstränder som gör strandlivet behagligt för hela familjen. Om du istället reser med kompisgänget är det ofta nöjesstaden Magaluf som lockar.

Res till den grönaste av Kanarieöarna – Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och här finns någonting för alla smaker. På den norra delen av ön hittar du charmiga Puerto de la Cruz, där du hittar goda shoppingmöjligheter och varierande natur som gör det svårt att vantrivas. Vid Teneriffas södra kust hittar du öns förmodligen mest kända resmål – Playa de las Américas. Hit är det populärt att resa såväl med familjen som med kompisgänget, och du kan njuta av fina stränder, gott om aktiviteter och ett överflöd av restauranger och barer.

Upplev vulkanön Lanzarote

Om Teneriffas natur kännetecknas av grönska så är Lanzarotes mest framträdande egenskap istället öns vulkaniska landskap. Vulkaner och lavaslätter präglar ön som också bjuder på stora kontraster. Lanzarotes mest populära resmål är förmodligen Puerto del Carmen, och här finns såväl härliga stränder som shopping och uteliv. Det är också populärt att resa till den lugna semesterorten Playa Blanca.

Restid till populära resmål från Stockholm och Göteborg

Här hittar du en översikt över hur lång tid det tar att flyga från Arlanda respektive Landvetter flygplats till de mest omtyckta sista minuten-destinationerna i Spanien.

DestinationFlygtid från ArlandaFlygtid från LandvetterBra att veta
Kanarieöarna6 h5 h 30 minRestiden varierar lite mellan de olika Kanarieöarna, räkna med +/- 15 minuter i flygtid.
Mallorca3 h 30 min3 h 10 minNär du flyger till Mallorca landar du i huvudorten Palma, härifrån är det några mil till de olika semesterorterna.

Tips! Så hittar du en billig sista minuten-resa

För att komma undan så billigt som möjligt när det gäller sista minuten-resor finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på. Det första är att det ofta är en fördel om man kan vara flexibel med såväl avrese- som hemresedatum. Det gör att du har ett större utbud av resor att välja på, vilket också gör att du har en större chans att komma över en riktigt billig resa. För att hålla nere kostnaden är det också bra att lägga ner lite tid på att jämföra sina alternativ – på så vis får du en bra bild av vad som erbjuds och kan hitta den bästa och mest prisvärda resan.

Är du ute efter en charterresa? Besök gärna vår matiga guide om charterresor till Spaniens alla populära resmål


Redaktionen
Spanien.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hyra hus i Spanien – välj Mallorca, Marbella eller Gran Canaria

Hyra lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Mallorca

Köpa hus i Spanien – Mallorca, Marbella eller Torrevieja

Solskydd och solkräm – så hittar du rätt

Hyra bostad i Spanien

Att tänka på inför Spanienresan – 7 tips

Hyra hus i Málaga och på Costa del Sol

Hyr lägenhet i Calella de Palafrugell

Weekendresor till Spanien – shoppa i Barcelona eller sola på Mallorca

Köpa lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Gran Canaria?