Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Hyra hus i Spanien – välj Mallorca, Marbella eller Gran Canaria


Vill du hyra hus i Spanien? Då är Spanien.se den optimala platsen att börja på! Här presenterar vi en rad erkända reseaktörer som hyr ut hus i Spanien, och du kan också läsa mer om de mest populära destinationerna.


hyra hus Spanien
För att hitta det perfekta semesterhuset i Spanien är tipset att vända sig till en etablerad förmedlare.

Så funkar det att hyra hus i Spanien

När man ska hyra hus kan det ofta vara ett större sällskap eller flera familjer som går samman och hyr en villa eller ett hus ihop. Många hus har egen pool och stor trädgård med plats för lek och spel. För att hitta en lämplig bostad kan du med fördel använda någon av de etablerade resebolagen eller förmedlarna som erbjuder en bredd av olika hus för alla smaker. Nedan hittar du lite information om fyra stora aktörer, och även länk direkt till deras hemsidor för att du lätt ska kunna få en överblick över utbudet av hus i Spanien.

Hyr hus i Spanien – Interhome, TUI Villas, Booking eller Sembo

AktörBra att vetaDirektlänk
BookingVia Booking kan du boka hus, semesterbostäder i hela Spanien. Det finns alla typer av boenden och du kan enkelt filtrera fram dina specifika önskemål.Hyr hus via Booking
InterhomeVia vår samarbetspartner Interhome kan du hyra hus, semestervillor och gårdar i hela Spanien. Interhome erbjuder även personlig service inkluderad när du kommer till ditt resmål.

Hyr hus via Interhome

TUI VillasTUI Villas erbjuder över 300 000 semesterhus över hela Spanien. Du kan välja mellan pittoreska hus på landsbygden, hus i storstaden eller ett härligt strandhus med pool.Hyr hus via TUI Villas
SemboSembo erbjuder hus över hela Spanien och du kan filtrera fram just dina önskemål oavsett årstid.Hyr hus via Sembo

Var ska man hyra hus i Spanien?

Att välja destination för sin semester är inte alltid helt enkelt, och svaret på vilket som är det bästa stället att hyra hus på är inte samma för alla – man värderar helt enkelt olika saker! Många som väljer att hyra hus i Spanien hamnar dock på solsäkra destinationer i den södra delen av landet. Här presenterar vi några av de mest populära platserna som är optimala för att hyra hus på.

Hyra hus på Mallorca – blanda stadsliv med sol och bad

En mycket populär plats att välja att hyra hus på i Spanien är Mallorca. Här hittar du både huvudstaden Palma som bjuder på storstadskänsla i litet format, och en rad badorter med gott om möjligheter till sol och bad. Mallorca är också ett perfekt alternativ för dig som uppskattar vattenaktiviteter som exempelvis dykning eller surfning. Om du vill hyra ett hus på Mallorca finns det flera olika, etablerade aktörer att vända sig till, och här finns möjlighet att hyra såväl i centrala lägen som närmare stranden. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive resebolags hemsida och kan se hela deras utbud av semesterhus.

Hyra hus i Marbella eller Nerja – välj svenskparadiset längs solkusten

Costa del Sol är ett mycket attraktivt semesterområde – framför allt för svenskar och andra nordbor. Några av de mest populära orterna längs kusten är Fuengirola, Nerja, Estepona och Marbella. Här får du närheten till havet med sol och bad, strandpromenader, shopping, restauranger och nattliv. Om du är sugen på att se vilka hus som det finns möjlighet att hyra på Costa del Sol kan du följa länkarna nedan och jämföra alla dina alternativ.

Hyra hus på Gran Canaria – Kanarieöarna perfekt på vintern

Är du ute efter att hyra ett hus i Spanien under de kyliga månaderna i Sverige? Då är Gran Canaria, eller någon av de andra Kanarieöarna, ett bra val! Kanarieöarna är välkända för att bjuda på solsken under större delen av året, och även under vinterhalvåret hittar du behagliga sommartemperaturer här. För dig som vill hyra ett hus på någon av Kanarieöarna finns det en hel del att välja på. Via länkarna nedan kan du enkelt se hur utbudet av semesterhus ser ut.

Hyra hus i Torrevieja – upplev mixen på Costa Blanca

Om du fortsätter att följa den spanska kusten från Costa del Sol kommer du vidare upp till Costa Blanca. Även här finns några riktiga semesterpärlor – det är framför allt populärt att resa till Torrevieja eller Alicante. Torrevieja bjuder på strand, shopping, bad och sport medan Alicante är den perfekta mixen av storstad och strandliv. Längs Costa Blanca finns hus att hyra i varierande storlek och olika lägen – allt för att det ska finnas någonting för alla smaker. Nedan hittar du länkar till resebolagens hemsidor för att kunna se utbudet av hus på Costa Blanca.

Fördelar med att hyra hus eller semesterbostad

Ett hus har ofta flera rum och ett rejält kök, och många semesterbostäder har dessutom terrass eller uteplats där man kan njuta av ett glas vin i kvällssolen. Har du tur finns det även en privat pool i trädgården! I ett hus behöver man inte ta hänsyn till några nära grannar intill eller oroa sig för att störa någon om man är uppe sent eller spolar vatten mitt i natten. Det är ett utmärkt alternativ för familjer med små barn. En annan fördel är att det ofta finns parkering i anslutning till huset om ni tänkt hyra bil till ert resmål. Det är även en fördel att börja med att hyra hus om man funderar på att köpa ett hus i Spanien framöver.

Hyra hus med pool

Hus med pool i Spanien är nästan standard när det kommer till uthyrning. Oavsett var huset ligger är pool en stor fördel som många lockas av. Många väljer till och med att hyra hus av just den anledningen. Det finns olika typer och storlekar men det vanligaste är en pool i markplan i direkt anslutning till huset. Det finns dock även hus som har inomhuspooler och barnpool för familjen.

Hyra hus i Spanien långtid

möjligheter det finns för långtidshyra. De flesta researrangörerna erbjuder möjligheter att hyra hus som längst fyra veckor i taget. Det går dock att hyra längre än så. Men då kan du behöva hyra på plats, via förmedling eller privat – vilket du kan läsa mer om nedan!

Hyra hus i Spanien – privat eller förmedling?

Visst känns det tryggt och säkert att hyra hus av svenskar i Spanien. Men det behöver inte vara bättre än att hyra på detta sätt. Det kan vara smart att välja att hyra När du ska hyra hus i Spanien behöver du fundera på om du vill hyra hus av en privatperson eller om du vill hyra hus via en förmedling. Båda alternativen erbjuder en bredd av möjligheter, och det finns för- och nackdelar med båda varianterna. Att hyra genom en förmedling brukar dock rekommenderas, eftersom det erbjuder ett skyddsnät som du inte får ta del av om du hyr av en privatperson. Se till att välja betrodda sidor, som exempelvis de vi presenterar ovan, och läs noga igenom vad som ingår i hyran för att undvika eventuella problem och missförstånd.

Tips! Är du intresserad av husköp? Ta gärna del av vår matiga guide om att köpa hus i Spanien.

hyra hus marbella
Många som hyr hus i Spanien väljer solsäkra destinationer som exempelvis Marbella, Mallorca eller Torrevieja.


Redaktionen
Spanien.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hyra lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Mallorca

Köpa hus i Spanien – Mallorca, Marbella eller Torrevieja

Solskydd och solkräm – så hittar du rätt

Hyra bostad i Spanien

Att tänka på inför Spanienresan – 7 tips

Hyra hus i Málaga och på Costa del Sol

Hyr lägenhet i Calella de Palafrugell

Weekendresor till Spanien – shoppa i Barcelona eller sola på Mallorca

Köpa lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Gran Canaria?

Köpa bostad i Spanien