Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Hyra lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Mallorca


Vill du hyra en härlig lägenhet med tillgång till pool eller en grönskande trädgård? Här kan du läsa allt om att hyra lägenhet i Spanien mest populära orter, som exempelvis Marbella, Nerja och Torrevieja. Se vilka aktörer som erbjuder prisvärda lägenheter och boka din nästa vistelse direkt.

hyra lägenhet spanien marbella torrevieja
Är du sugen på att hyra en lägenhet vid stranden eller med egen pool? Här kan du läsa allt om att hyra lägenhet i Spanien, i orter som Marbella, Torrevieja och Nerja.

Hyra lägenhet i Spanien – privat eller förmedling?

Att hyra lägenhet genom förmedling är väldigt smidigt. Du får hjälp med bokningen och det finns personal på plats när du kommer fram. Personalen hjälper dig dessutom om det skulle vara något du undrar över eller vill lägga till något i din bokning, till exempel extra säng, barnvagn eller hyra någon utrustning. När du bokar privat kan det vara lite mer att tänka på, och det finns inte heller riktigt samma skyddsnät som hos en förmedling. Se till att boka genom betrodda sidor och läs noga igenom vad som ingår i hyran och om det finns någon klausul om det uppstår eventuella problem och missförstånd. Många börjar med att hyra lägenhet innan de köper lägenhet vilket ofta är en fördel eftersom eftersom att man får en känsla för området och om man trivs. Nedan presenterar vi fyra olika resebolag som kan erbjuda en bredd av lägenheter att hyra i Spanien – oavsett var i landet du vill semestra.

Hyr lägenhet i Spanien – Interhome, TUI Villas, Booking eller Sembo

AktörBra att vetaDirektlänk
BookingPå Booking kan du boka lägenheter i hela Spanien. Det finns alla typer av boenden och du kan enkelt filtrera fram dina specifika önskemål.Hyr lägenhet via Booking
InterhomeVia vår samarbetspartner Interhome kan du hyra lägenheter i hela Spanien. Interhome erbjuder även personlig service inkluderad när du kommer till ditt resmål.Hyr lägenhet via Interhome
TUI VillasHos TUI Villas kan du kan välja mellan lägenheter utanför centrum, mitt i stan, vid stranden eller med tillgång till pool.Hyr lägenhet via TUI Villas
SemboSembo erbjuder lägenheter över hela Spanien och du kan filtrera fram just dina önskemål oavsett årstid, antal personer och stad.Hyr lägenhet via Sembo

Var ska man hyra lägenhet i Spanien?

Solsäkra destinationer i omtyckta Spanien är något som har lockat nordbor i många år. Om du är sugen på att hyra en lägenhet i Spanien gäller det först och främst att fundera på var i landet du skulle vilja spendera din tid. Här presenterar vi de mest populära (och soliga!) orterna som passar perfekt att hyra lägenhet i.

Hyra lägenhet i Marbella – upptäck pärlorna längs Costa del Sol

En av de mest populära destinationerna i Spanien, oavsett om du vill hyra en lägenhet en kort period eller långtid, är den härliga solkusten. Längs med Costa del Sol hittar du pärlor som Marbella, Nerja och Fuengirola. Väljer du en lägenhet här utlovas gott om sol och bad, tillsammans med kultur, restauranger och shopping. Det mesta av det bästa helt enkelt! Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive resebolags hemsida och kan se hela deras utbud av lägenheter.

Hyra lägenhet på Gran Canaria – välj Kanarieöarna under vintern

För dig som är sugen på att hyra en lägenhet som du med fördel kan nyttja på vintern är Gran Canaria, eller någon av de andra Kanarieöarna, ett bra alternativ. Här skiner solen under större delen av året, och just under vinterhalvåret när du vill fly från mörker och kyla hittar du här behagliga sommartemperaturer. Om du hyr en lägenhet på Gran Canaria kan du antingen välja att bo centralt i någon av turistorterna, eller välja ett läge lite längre från turistmyllret. Via länkarna nedan kan du enkelt jämföra alla dina alternativ.

Hyra lägenhet i Torrevieja – Costa Blanca bjuder på sol och bad

Spanien har en lång kustlinje längs med Medelhavet, och om du beger dig lite längre norrut än Costa del Sol hamnar du på Costa Blanca. Även på Costa Blanca finns flera mycket omtyckta lägenhetsdestinationer, som till exempel Alicante och Torrevieja. Om du väljer att hyra en lägenhet i Alicante får du uppleva den perfekta mixen av storstad och strandliv. Om du istället siktar in dig på pärlan Torrevieja hittar du långa strandpromenader, härliga stränder och gott om restauranger. Det finns lägenheter i varierande storlek och standard för att det ska finnas någonting som passar för alla smaker. Nedan hittar du länkar till resebolagens hemsida och kan jämföra alla dina alternativ på Costa Blanca.

Hyra lägenhet på Mallorca – upplev Palma och njut av värme

Även Mallorca, med huvudstaden Palma i spetsen, är ett bra val om du är ute efter att hyra en lägenhet i Spanien. Mallorca har lockat solsugna nordbor ända sedan mitten av 1900-talet, och har än idag en etablerad plats i mångas hjärtan när det gäller val av solsemester. På Mallorca hittar du möjlighet att hyra lägenhet såväl i mer centrala lägen som nära stranden. Kolla gärna in hur utbudet ser ut genom att följa länkarna nedan.

Fördelar med att hyra lägenhet i Spanien

Lägenheter i Spanien erbjuder ofta ett intressant läge, nära stranden eller i en vacker stadsmiljö. Vid stränderna finns gott om nybyggda lägenhetskomplex, ofta med stora terrasser och havsutsikt. Många finner stort nöje i att bo i en äldre lägenhet i pittoresk stadsmiljö och känna att man är en del av det dagliga livet på gatan. Stadslivet är annorlunda och det kan även vara trevligt att ha många grannar som man kan växla några ord med - eller umgås om man känner för det.

Lägenheter har ofta lite mindre kök än villor och i vissa fall finns bara ett litet pentry. Men om matlagningen kanske inte är det viktigaste kan detta vägas upp av närheten till bra restauranger. I spanska städer finns det restauranger nästan i varje hörn och många finner stor njutning i att gå in och sätta sig på ”sin” lokala restaurang och beställa in rätt efter rätt. Och sedan är det bara att vandra hemåt när andan faller på.

Hyra lägenhet med pool

När du väljer att hyra en lägenhet kan det vara skönt att veta att det finns en tillgänglig pool de dagar man inte vill eller kan besöka stranden. Men även när man kommer tillbaka från dagens utflykter, kan ett dopp i poolen vara på sin plats. I beskrivningen av lägenheten brukar arrangören ange om det finns tillgång till pool. Du kommer dela poolen med de andra boende i lägenhetshuset vilket faktiskt kan vara rätt skönt, eftersom du då slipper underhåll och rengöring..

Hyra lägenhet vid stranden

I Spanien finns det många lägenhetsbyggnader, både mitt i stan men även längs stränderna. Lägenheterna vid stränderna ligger ofta väldigt nära vattnet och detta är en fördel för er som hyr lägenhet utan pool eller föredrar stränder framför pool. I lägenheter vid vattnet får du dessutom ta del av fantastiskt vackra solnedgångar.

Hur hittar man en billig semesterlägenhet i Spanien?

Om du letar efter en billig lägenhet att hyra behöver det inte betyda att det är sämre standard. Att priset är lägre kan bland annat bero på att du valt en mindre populär period att resa på, eller att du råkar stöta på en kampanj hos arrangören. Ett av våra bästa tips för en prisvärd lägenhet är att verkligen se över vilka behov man har. Man kan välja en något mindre lägenhet om man ändå tänkt utforska staden och tillbringa lite tid i lägenheten. Det kan också vara bra att kolla efter en lägenhet längre från centrum och undvika de mest turisttäta områdena där priserna ofta kan vara upptrissade.

Tips för att hyra lägenhet i Spanien långtid

Innan du bestämmer dig för att hyra lägenhet i Spanien under en längre period, eller long stay som det ofta kallas, är det bra att kolla vilket område som ni trivs bäst i. När ni hittat rätt, så är det bra att testa att hyra under en period i taget. Att börja med långtidshyra direkt kan vara en chansning. Därför rekommenderar vi att börja månadsvis. Många väljer att komma tillbaka till samma boende varje år. Vissa väljer att hyra privat och andra via förmedling.

Är du redo att köpa en lägenhet i Spanien? Klicka här för att läsa allt om lägenhetsköp

Tre snabba tips för att hyra lägenhet

  1. Välj med omsorg, ta inte det billigaste alternativet. Det är värt att lägga lite extra för att bli helt nöjda med erat boende. Då kanske du behöver lägga till något i efterhand och att du betalar mer i slutändan.
  2. Läs noga igenom beskrivningen, vad ingår och vad gäller om något problem skulle uppstå.
  3. Kolla upp vad din reseförsäkring täcker eller om du behöver skaffa en reseförsäkring.
hyra lägenhet spanien gran canaria
Om du vill hyra en lägenhet i Spanien finns det flera olika aktörer att vända sig till.


Redaktionen
Spanien.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hyra hus i Spanien – välj Mallorca, Marbella eller Gran Canaria

Köpa hus i Spanien – Mallorca, Marbella eller Torrevieja

Solskydd och solkräm – så hittar du rätt

Hyra bostad i Spanien

Att tänka på inför Spanienresan – 7 tips

Hyra hus i Málaga och på Costa del Sol

Hyr lägenhet i Calella de Palafrugell

Weekendresor till Spanien – shoppa i Barcelona eller sola på Mallorca

Köpa lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Gran Canaria?

Köpa bostad i Spanien