Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Hyra eller köpa hus i Spanien


Funderar du på att köpa eller hyra hus i Spanien? Vi har samlat det du vill veta om att hyra och köpa hus i Spanien.

Vad är egentligen smartast, hyra eller köpa hus i Spanien? Det beror helt och hållet på din budget och vad målet är. Har du ekonomiska förutsättningar för att köpa ett hus kan det vara det bästa alternativet. Men de allra flesta börjar med att hyra hus i Spanien för att se så att man tycker om området och trivs i staden. Vi har samlat det du vill veta om båda alternativen.

Här kan du läsa mer om att hyra hus i Spanien

Här kan du läsa mer om att köpa hus i Spanien

Vart i Spanien ska man köpa hus?

Om du vill vill sola och bada, kanske solkusten vid medelhavet lockar som mest. Vill du tillbringa vintern i Spanien är Kanarieöarna optimalt. Vart i Spanien som är bäst att bo beror på vad du har för dröm. Det är bra att tänka långsiktigt inför till exempel uthyrning av boendet. Finns det en marknad för detta i det området du valt och vad är reglerna för att hyra ut huset?

Pris för hus i Spanien

Beroende på vilket typ av hus du är intresserad av skiljer sig priset åt. Om du vill bo i ett hus på landsbygden så ligger priset på runt en miljon och ett radhus ligger lite lägre i pris. Att hyra hus i Spanien skiljer mycket i pris beroende på vilken ort, närhet till centrum och stränder. Om du hyr ett hus, för 4 personer i en vecka landar priset i snitt på allt från 6000-10 000 kr. Men det går att hitta mängder av hus både lägre och högre i pris.

Tips för dig som vill hyra hus i Spanien

  • Läs noga igenom beskrivningen av bostaden så att du slipper överraskningar om något till exempel inte ingår.
  • De allra flesta hus har egen pool. Många lägenhetshus har gemensam pool som alla boende har tillgång till. När du hyr hus får du egen tillgång till poolen vilket kan vara en stor fördel.
  • Kolla upp omgivningen kring huset och vilka kommunikationer som finns. Hur långt det är till livsmedelsbutik, restauranger och apotek.


Redaktionen
Spanien.se