Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Hyra hus i Málaga och på Costa del Sol


Att hyra ett hus istället för att välja hotellboende blir allt mer populärt. I soliga Málaga finns det gott om möjligheter att hyra ett eget hus under semestern – här hittar du tips på hur du hittar det bästa boendet och får också veta vad det kan kosta att bo på den spanska solkusten.

malaga hyra hus
Málaga bjuder på såväl storstadsliv som intressanta sevärdheter och härliga sandstränder.

Costa del Sol, med huvudorten Málaga, är ett mycket populärt resmål bland svenska turister. Hit kommer många som vill njuta av värmen en bra bit in på vinterhalvåret. En hel del som reser till Málaga väljer att spendera sin semester här, men det är också vanligt att resa vidare till andra omtyckta semesterpärlor som exempelvis Marbella och Nerja.

På senare tid har det blivit mer och mer populärt att gå ifrån charterbolagen och hotellkomplexen, för att istället välja att hyra ett hus eller en lägenhet. Att hyra hus kan exempelvis vara ett bra alternativ om man väljer att resa i ett lite större sällskap, kanske flera familjer tillsammans. Ofta är det också betydligt mer prisvärt att hyra ett hus än att ta in på hotell.

Hyra hus i Málaga – välj de digitala resebolagen

Om du vill hyra ett semesterhus i Málaga, eller på andra delar av den spanska solkusten, finns det ett par olika vägar att gå. Det smidigaste är vanligtvis att vända sig till något av de digitala resebolagen – här finns gott om boendealternativ att välja på.

Störst på marknaden är Booking, som också är ett av världens största bolag inom sin bransch. Bookings tjänst är lätt att använda – här anger du enkelt när du vill checka in och ut. Du hittar sedan en rad olika filter där du exempelvis kan ange vilken prisklass du är intresserad av, hur många stjärnor ditt boende minst ska ha, om du önskar egen pool och en mängd andra önskemål kring till exempel faciliteter på plats. Här hittar du hus i olika storlekar där de flesta har fått höga betyg av nöjda gäster. Du hittar såväl privatägda hus som boende som hyrs ut av väletablerade uthyrningsföretag.

Booking kan erbjuda 30-50 villor till uthyrning i Málaga – hur stort utbud du hittar har bland annat att göra med hur långt innan din vistelse du bokar ditt boende och hur länge du vill vara borta. Hos Booking kan du enkelt filtrera för att hitta det bästa boendet för just dig. Du kan bland annat sortera på pris där du får alla hus i prisordning från det billigaste till det dyraste. Booking erbjuder också möjligheten att väga in flera parametrar i filtreringen – som exempelvis högst betyg och lägst pris. Via länken nedan kan du se hela Bookings utbud av hus i Málaga, och boka ditt boende redan idag.

Förutom Booking finns det även ett par andra onlinetjänster där du kan hitta hus till uthyrning i Málaga. Exempel på detta är Interhome och Sembo. Skillnaden är dock att dessa aktörer erbjuder ett betydligt mindre utbud, i alla fall när det gäller hus i just Málaga. Om du däremot kan tänka dig att bo på någon av de andra semesterorterna längs med Costa del Sol, som exempelvis Marbella eller Nerja, har du betydligt fler villor att välja på.

Interhome är ett schweiziskt företag som erbjuder semesterboenden i 27 länder runt om i världen – bland annat Spanien. Likt hos Booking kan du här filtrera mellan olika typer av boenden, välja hur många sovrum/badrum du vill ha och vilken standard du är ute efter. Nedan hittar du en länk direkt till Interhomes sida där du kan se alla deras hus på Costa del Sol.

En tredje aktör på marknaden är Stena Line-ägda Sembo – en global researrangör som samlar hus, lägenheter och hotell i exempelvis Spanien och Málaga. Här kan du skräddarsy din resa och välja mellan en rad olika hus på Costa del Sol, följ gärna länken nedan för att se mer av Sembos utbud.

Hyra hus via charterbolagen – TUI Villas

Sedan ett tag tillbaka har även ett av charterbolagen gett sig in i matchen när det gäller uthyrning av semesterhus – hos TUI hittar du nämligen numera en särskild gren som man kallar för TUI Villas. Här hittar du tusentals semesterboendenpopulära destinationer, exempelvis Málaga och Costa del Sol. Via länken nedan kan du komma direkt till TUI Villas hemsida och se deras erbjudanden i Málaga.

Hur mycket kostar det att hyra hus i Málaga?

kostnad hyra hus malaga

Kostnaden för att hyra ett hus i Málaga beror naturligtvis på en rad olika faktorer. Bland annat har det att göra med när på året du vill resa och hur tidigt du bokar ditt boende. Även storlek, läge och standard påverkar naturligtvis hur mycket ditt boende kostar att hyra. I exempelvis Bookings utbud finns det hus i ett brett prisspann. De billigaste husen kan kosta kring 6-8 000 kronor för två personer i en vecka. Detta rör sig normalt sett om hus som antingen ligger en bit ifrån centrum eller som är små till storleken. Du hittar också hus som ligger mellan 40-50 000 kronor – här betalar du mer för ett betydligt lyxigare och större boende, som inte sällan ligger alldeles vid havet med stranden precis utanför fönstret.

Prisexempel – så mycket får du för pengarna

Eftersom kostnaden för att hyra ett hus i Málaga kan variera kraftigt kan det vara intressant att veta ungefär hur mycket man får för pengarna. Här presenterar vi en rad prisexempel, för att hjälpa till att ge en uppfattning kring vad du får vara beredd att betala för olika alternativ.

PrisBoende 1Boende 2
10 000 kr
 • Två sovrum 
 • 70 kvm
 • 20 km från centrum
 • 1 km från stranden
 • Delad pool
 • Tre sovrum
 • 200 kvm
 • 50 km från centrum
 • 1 km från stranden
 • Egen pool
20 000 kr
 • Tre sovrum
 • 150 kvm
 • 5 km från centrum
 • 1 km från stranden
 • Egen pool
 • Fem sovrum
 • 415 kvm
 • 13 km från centrum,
 • 10 km från stranden
 • Egen pool

Notera att detta endast är exempel och att priser och utbud kan variera.

Slutligen, var i Málaga ska man bo?

I Málaga hittar du flera olika stadsdelar som är attraktiva att bo i, bland annat finns det charmiga Gamla stan och lyxiga La Malagueta. Här hittar du som turist dock mest lägenheter och hotell – om du vill hyra ett hus får du vara beredd att bo lite längre från stadens mest centrala delar. Detta är dock förmodligen en av anledningarna till att man väljer att hyra ett hus, för att komma en bit ifrån stadsbruset och njuta av en lugn semester.


Redaktionen
Spanien.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hyra hus i Spanien – välj Mallorca, Marbella eller Gran Canaria

Hyra lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Mallorca

Köpa hus i Spanien – Mallorca, Marbella eller Torrevieja

Solskydd och solkräm – så hittar du rätt

Hyra bostad i Spanien

Att tänka på inför Spanienresan – 7 tips

Hyr lägenhet i Calella de Palafrugell

Weekendresor till Spanien – shoppa i Barcelona eller sola på Mallorca

Köpa lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Gran Canaria?

Köpa bostad i Spanien