Allt om Spanien
Resor, produkter & aktiviteter

VAD GÖR EN FLYGRESA BILLIG?

Spanien.se är en sajt för dig som vill resa till eller bo i Spanien. Vi har samlat allt du behöver veta om Spanien. Här hittar du charterresor, sista minuten-resor, info om hur du gör för att köpa en bostad i Spanien. Men också de bästa platserna för att upptäcka kulturupplevelser, gå på sportevenemang, besöka sevärdheter, äta kulinarisk mat och göra roliga aktiviter.

Charter till Spanien – Marbella, Mallorca och Gran Canaria


Boka en charterresa till Spanien och njut av sol, värme, bad och god mat. Här berättar vi allt du behöver veta om Spaniens mest populära charterresmål, och guidar dig till en bekväm, billig och härlig semester.

strand spanien marbella
https://www.spanien.se/sista-m...Sugen på en sol- och badsemester? I Spanien finns det många alternativ, som exempelvis Marbella som ligger på landets sydkust.

Klassisk charter eller egen paketresa?

I Spanien hittar du gott om resmål som är perfekta för en charterresa. När du ska boka en resa via något av charterbolagen finns det ett par olika varianter att välja mellan, beroende på vilket resmål det handlar om. En del destinationer är klassiska charterresmål, som exempelvis Kanarieöarna och Mallorca. Hit hittar du särskilda chartrade flyg som ofta körs av charterbolagens egna flygbolag – Ving har Sunclass Airlines, hos TUI hittar du TUI Fly och Apollos flygbolag heter Novair.

Är det då möjligt att boka en resa via charterbolagen, trots att det inte erbjuds chartrade flyg till destinationen? Absolut! I charterbolagens utbud hittar du nämligen betydligt mycket fler resmål än de som man själva chartrar flyg till. Det du gör istället är att boka en paketresa där det ingår hotell och reguljärflyg – detta är exempelvis fallet om du vill resa till bland annat Barcelona eller Málaga. Förutom att det är ett enkelt sätt att boka sin resa om du går via charterbolagen, får du också fördelen i att ha en mellanhand att vända dig till om någonting skulle strula under din semester. Här kan du läsa mer om populära charterresmål i Spanien, och hur du enklast reser hit.

Lämna kylan och upplev Kanarieöarna

Få resmål är så nära förknippade med charterresor som Kanarieöarna. Hit reser du med fördel under större delen av året – tack vare sitt sydliga läge utanför den västafrikanska kusten är det nämligen varmt i stort sett året om. Högsäsong infaller under vinterhalvåret då många solsugna nordbor väljer att lämna vintern och kylan hemma. Mest populära bland Kanarieöarna är förmodligen Gran Canaria och Teneriffa – här finns gott om alternativ att välja på oavsett om du reser med familjen eller med kompisgänget. Nedan hittar du länkar direkt till charterbolagen för att enkelt kunna jämföra deras utbud av resor till Kanarieöarna.

Sola, bada och shoppa på Mallorca

Ta med barnen till Alcúdia, kompisgänget till Magaluf eller partnern till Palma – soliga Mallorca bjuder på charterresor för alla lägen. Hit har vi rest ända sedan 1950-talet för att njuta på de sydliga breddgraderna, och den spanska ön behåller sin popularitet än idag. När du reser till Mallorca landar du i huvudorten Palma. Här väljer många att spendera sin semester, i staden som är en storstad i litet format. Det är också vanligt att bege sig till någon av semesterorterna längs kusten. Om du är sugen på att boka din nästa resa till Mallorca rekommenderar vi ett besök på charterbolagens hemsidor – såväl TUI som Ving och Apollo erbjuder nämligen charterresor hit!

Flyg till Málaga och njut av Costa del Sol

Inte bara de spanska öarna bjuder på fina sol- och badmöjligheter – också på fastlandet hittar du härliga semesterpärlor som inte kommer att göra dig besviken. Den sydliga solkusten, Costa del Sol, är perfekt för dig som vill njuta av värmen. Om du semestrar på Costa del Sol flyger du till flygplatsen i Málaga, och kan antingen välja att spendera tiden här eller i någon av de populära turistorterna längs kusten som exempelvis Marbella, Nerja eller Torrevieja. Via länkarna nedan hittar du alla resor till den spanska solkusten, och kan snabbt hitta det bästa alternativet för just dig.

barcelona gata
Även för dig som vill uppleva lite stadspuls, exempelvis i Barcelona, går det utmärkt att boka en resa via något av charterbolagen.

Kombinera sol och stadsliv i Barcelona

Boka en citysemester via charterbolagen? Varför inte! Även om det är fullt möjligt att boka hotell och flyg separat till en destination som Barcelona är det alltid ett bekvämt alternativ att vända sig till charterbolagen när det är dags för semester. I Barcelona hittar du det bästa av alla världar med både långa sandstränder, gott om shopping och spännande arkitektur. Om du vill boka en resa till Barcelona via något av charterbolagen kan du följa länkarna nedan för att komma direkt till deras respektive Barcelona-sidor.

Flygtid till populära charterresmål från Göteborg och Stockholm

DestinationFlygtid från ArlandaFlygtid från Landvetter
Gran Canaria6 h5 h 30 min
Mallorca3 h 40 min3 h 10 min
Málaga4 h 20 min3 h 50 min
Barcelona3 h 40 min 3 h 10 min

Notera att flygtiderna kan variera beroende på vilket charter-/flygbolag som du reser med.

Tips! Så hittar du en billig charterresa till Spanien

Att hitta en billig resa, oavsett om du flyger charter eller reguljärt, handlar ofta om att resa när ingen annan reser – helt enkelt att försöka undvika högsäsong. Detta då en hög efterfrågan driver upp priserna på såväl hotell som flygresor. Med detta sagt kanske det inte är en jättebra idé att boka en resa till Mallorca i januari – lite sol och värme vill man ju ändå ha! Men kanske går det i alla fall att undvika semestertider? Och på samma sätt välja bort höst- och vinterlov när det är dags för en semesterresa till Kanarieöarna? Ställ för- och nackdelar mot varandra och fundera på hur mycket du är villig att kompromissa med för att komma undan så billigt som möjligt.

Är du ute efter en sista minuten-resa till Spanien? Besök gärna vår matiga sida om sista minuten-resor till destinationer som Mallorca och Kanarieöarna.


Redaktionen
Spanien.se
Innehåll i denna artikel

Artiklar

Hyra hus i Spanien – välj Mallorca, Marbella eller Gran Canaria

Hyra lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Mallorca

Köpa hus i Spanien – Mallorca, Marbella eller Torrevieja

Solskydd och solkräm – så hittar du rätt

Hyra bostad i Spanien

Att tänka på inför Spanienresan – 7 tips

Hyra hus i Málaga och på Costa del Sol

Hyr lägenhet i Calella de Palafrugell

Weekendresor till Spanien – shoppa i Barcelona eller sola på Mallorca

Köpa lägenhet i Spanien – Marbella, Torrevieja eller Gran Canaria?